Sunce 2.0.

Kad brojim otpočetka prema kraju, ima ih deset, a kad brojim od kraja – 11. Ipak nije do redoslijeda. Nije ni do greške, jer se svakome može desiti da pogriješi. Do toga je da krivi zaključci mogu biti uzeti kao istiniti, a formalna istina najopasnija je vrsta laži čak i kad je broj ispeglanih košulja u pitanju. Nego! Mani filozofiju izbora i de filozofiju vremena vamder: ostvarila mi se želja nepoznatog s nepoznatim u nepoznato… polovično, pa se vraćaj iz nepoznatog sa nepoznatim do poznatog i poznatih. Da ne kažete da nema poente, iako ju je nemoguće razabrati iz prethodnog posta, uostalom kao i sve moje poente ikad: postoje odslici raja na zemlji i odslici rajskih ljudi. I ako niste vjerovali da se može desiti da vas odmore u jednom danu za sve umore prethodnih godina, moguće je. Meni se danas desilo. Čak je i muzika u drugom planu.

Allahu Najmilostiviji, Ti Znaš.

by

Upravljam slobodnim neupravnim govorom

Comments (10)

 1. Djeluje kao blagoslov kada se čovjek odmori i umiri uz ljude😊

  • Nisam vjerovala da je i to moguće kad sam ja u pitanju jer se mahom osjećam iscrpljenom nakon socijalnih interakcija, ali eto, jeste. Štaviše, desila se katarza, ali onaj tip za koji nisam ni sigurna da se može nazvati katarzom (jer nije bilo u pitanju oslobađanje isključivo negativne energije, već se desilo oslobađanje i pozitivne koju sublimiram u sve samo ne u smijeh i radost). Ne znam kako se zove kad se čovjek u isto vrijeme isplače i ismije, istuguje i izraduje s istim ljudima, zapravo, i ima li to ikakvog naziva osim neuroze, ali da se i ja pitam, moglo bi se nazvati blagoslovom bez greške 😅💚

   • Nesmetana i podstaknuta razmjena emocija. Podstaknuta ljudima, ali i prosto pravim trenutkom. Naravno, i onih koje su duže ili kraće bivale zaključane unutra, možda i neosviještene u potpunosti.
    Ne mora to nužno biti neuroza u ponašajnom smislu, dešava se svima. Ustvari, nadam se da se dešava baš svakome od nas, jer je zaista katarzično i umirujuće😊

 2. Necu o onome sto je Allah-u razumljivo pri tebi jer bi znatizeljom izgledalo da ceznim za Njegovim Prijestoljem…Estagviralah i Tobe ja Rabi, vec o o sljedecem:
  -ako su zakljucci krivi kako dolazis do te konstatacije ?
  -Zar tu nije logika koja postuje predocene cinjenice za razliku od iskustva koje razum definira a logikom kao bicem bicuje nestvarno.
  -ukoliko je logika u “zakljuccima” i nivo razuma logicara …sta logiku definira(pored razuma i cinjenica ili njihove suprotnosti) i kako cinjenicama manipulirati ili se njima sluziti da nam obraz ne crveni zbog logike sa pogresnom perecepcijom…jelte
  -Na posljeitku…sta je NELOGICNO u ovom iskustvu koji se ocituje kako sam ispisao u ovoj afirmaciji rijeci…odgovor imi …molicu lijepo svakako …”otpocetka”Dakle…pitanje se odnosi na potonje a ne na ovo prije.
  -covjek u dobru bez razuma je u svijetu budalaluka (prastara istina)i dobra namjera bez morala i etike je ,jednostavno,ZLO…iskonska istina.(h.d)

  • sad si i mene zbunio đe je početak a đe kraj 😁

   • Pocetak je tamo gdje je kraj a kraj gdje je pocetek…ocigledno :)))

   • Da bi dokucila moj kraj i pocetak posluziti ce sa ovim primjerom:
    -Imamo tresnju tresnjice koja behara bosanskom avlijom.Sve poglede ocarava ruho tresnjice i iz tog ushita covjek dise ljepotom.Nemere drugacije biti ako jecovjek svjestan da ;postoji.Povazdan nam je pred ocima i u ocima jer nas ,naprosto,ispunjava sa bozijim davanjem…tresnjica,behar i ocekivana sreca koju u sebi gradimo dok nas nesto na to prisiljava tezeci dobru.
    Nakon behara dolazi zametak ploda zvana tresnja tresnje.Zivimo u isekivanju odrastanja i metamorfoze ili stagod slicno.Sa odusevljenjem prihvatamo rod i ocekujemo da se rodom pogostimo.Sve je ovo pocetak i kraj u zemaljskom pulsu ali nije konacan.
    Potom sazri ROD .Boja roda plijeni a slatkoca roda za pijukati kao bonbon.Nema tog ukusa koji ne pozeli jedro,zdravo i nabujalo od mladosti tresnjice zemaljske.Jabucica jedrugi eglen.
    Zatim…tresnjica ima svoj kraj kao i pocetak.To je ona neminovnost koju nista i nitko ne moze izbjeci.Ono sto nije ispijeno ljudskom potrebom sahne dok ga crv jede usljed starosti.
    Cvrljivo vise nije nikom potrebno osim smrti koja onu ljepotu ukopava zemljom iz koje ce kraj jednoga usloviti pocetak drugoga.Zavrsen ciklus .Nisam uspio dublje uci u ovaj zadani krug ali cvrljivim krajem se dobro ispisujem za akoBogda pocetak kraja ))) Razumijemo li se?

 3. to ja zovem zivljenjem
  kada osjetis, vise nego inace, da si tu
  kada osjetis kako se kockice… savrseno sklapaju

Komentariši