A vikendi prolaze

oni neće čekati

Svakog me četvrtka psihoterapeutica zamoli da joj lektorišem newsletter koji šalje klijentima. I svakog joj četvrtka na petak vratim lektorisanu verziju. Svakog petka ujutro od nje, kao klijent, dobivam svojeručno lektorisani newsletter, ali ponovo prepravljan i sa novim greškama. Svakog petka razmišljam da je pitam je li to neka psihološka captcha u koju nisam upućena, tipa kako me izliječiti od perfekcionizma, ali odustanem. Ako se njoj tako sviđa, ko sam ja da ispravljam. Ili pitam.
Svakog se vikenda dogovaramo da ćemo na planinu. I kad god pitam kad ćemo, dobijem odgovor narednog vikenda. Danas prvi put vidjeh sunce nakon dugo sivila. Stiže mi pitanje hoćemo li danas. Računam: dok se obučem i dođem barem do Mojmila, nestat će sunca i rekoh naredni vikend. Dočeka me seen.
Svake sedmice sebi govorim, kad mi zabaguje mob, da ću ga naredne sedmice popraviti ili kupiti novi. I svake sedmice, umjesto toga, kupim nešto drugo. Tako da ovaj post tipkam s vodokotlića.

koliko si mi značila, nikad nećeš saznati

by

Upravljam slobodnim neupravnim govorom

Comments (8)

  1. A gdje je razglednica sa mačetom, jel ikad došla do tebe? 😔

    • Nije! 😮😱 Kad si poslala? 😔 provjerim u pošti, inače nam je poštar pouzdan, ali me nije bilo kući poduže…

      P.S. Tebi još nisam poslala, ali je pisanje u tijeku, zamišljeno je kao slikovnica za tvoju kćerku. Ne znam kada ću je tačno privesti kraju, ali imam svakako u planu 😊

  2. hajrobleki

    Mir s tobom mlada Damo ,

    Čini mi se da tvoja terapeutkinja mlogo griješi.

    Da se ovi mahlukat pita , ‘vako naćoravo i vokabularno problematično , ja bih ti namah dijegnozu (tuto kompleto ) sklepo :

    Dg,Lat Eadem Dixit aliquis A ludum sine fines , lakmus filteris.

    Valja ova?

    Neko(j) reko(h) Mir s tobom

    Dopisano

    Mrak ti tipkovnica. Svaka čast. Malo ekscentrična , ali osebujna i u trendu , glede ekološke održivosti .Samo pritisneš jal povučeš ručku/tipku i nema blesimetarskih komentara . Ibretim se i žalujem što se nisam prvi sjetio natandarit tu fleksibilnu inovaciju.

    Prodaješ licencu?

    • Ne služi mi klo-klo-klo tipkovica za vaše komentare, meni su oni super već za moje postove. Dijagnoza je tu, još otpusno pismo s blogera i spremna sam za vanjskog svijeta!

      • hajrobleki

        raro lakmus(ice) de filter

        Kao što prethodno ovome rekoh , a sada proširujući eglen , tvoja doturica ne tabiri da se godinama igraš , zavlačiš i motaš naopako ko fišek košpica od pet kinti i nju i vaskoliki auditorij . Insani ne anlaišu da si meštrica igre riječi i najpreciznije igre staklenih perli , na tvoj strogo reciklirani način , malkice uvrnute , autentične i mlogo nestašne igrice bez roka trajanja i granica .

        E , sada bi ti , ha si dobila podesnu ,a mere bit i vrlo prohodnu dijagnozu da se transnogiraš. I da imentovanom blesimetru uskratiš tvoje osebujne i željno očekivane jezičke raritete i vratolomije.

        Ne znan ja , bil suzu zaplazio ili zejtin osmjeh na lice natakario.

        Ne m're to tako. Sidi di si , i ne mrdaj.

        U protivnom bloggu slijeduje pogoršanje trenutnog stanja :

        Dg. Lat. Syndrom Vehti(orum) troubadours in progresija .

        A tada , tu mista za mnoge ni.

        Zadravstvuj s Mirom

  3. Vise nisam siguran ko je kome ovdje klijent, ti njoj ili ona tebi 😅

Komentariši