Prozor u svijet

Ne znam šta mi se nije svidjelo: ono što sam vidjela kroz prozor ili svijet. Bit će samo da je dio svijeta, tek onoliko koliko se vidjelo kroz prozor pa i tu je bilo nekog prizora vrijednog gledanja. Rješenje nije zazidati staklenu površinu. Nego samo oprati staklo i usmjeriti vidik prema onom dijelu koji mi se sviđa pa neka sam selektivna sto puta. Ima isuviše nesvidljivih prizora koji se ne mogu izbjeći u putu, zašto ona insistirati uporno na široj slici?

Neću.

by

Upravljam slobodnim neupravnim govorom

Comments (20)

  1. Jaaoo, napokon Rara 🙂 Prepo sam se Raro sto te nema. Sta je rec Raro, đe problem ?

  2. Perspektiva je vid.
    Ponekad sebe treba počastiti sa manje zahtjevnim uglom. Ako je previše.

  3. Dobar veče Raro

    E nek’ ti vala ! Hoš ti mjenjati ime .
    Dok je filtera bilo sve je išlo svojim tokom.

    Nisi čak ni prozore morala prati, samo ih profiltriraš i jemaš čist pogled , jasnu sliku tvojih širokih obzorja i svidljivih krajolika. Ni jedna jedina nepozvana praška ti nije mogla zapasti u nerv simpatikus.

    Ne volim plagirati , ali da nemam imena kakva imam , iz pređašnjih razloga sigurno bi mi jedno od imena bilo zeleni filter. Ono žuti ne bih uzeo da neko ne bi pomislio da sam rasist ne daj blože …, ma šta ja znam.

    Nisam ti se zahvalio što si mi odabrala zapis za jedan od rođendana mile nam domovine.

    Hvala velika Filterice ( ovo se ja malo igram sa životom ).

    • Što rekla sestra Ruskinja Vasionka, igru uvijek podržavala, a ja od nje sve komentare poplagirala

      :samo Vi braću Kineze diskriminirajte, a braću vanzemaljce propagirajte:

      (Pokušavah već deset minuta da hateemelujem komentar tako da slova budu zelena na žutoj podlozi, al nemre. Još da i ja zakukam da hoću bolji blogger sa više tehničkih mogućnosti pa da nas skroz ugase 😄)

  4. Uh , raro

    prepade me , zamalo mi zastade dah !

    Pusti kalendari., kasno paljenje! Jedva se sjetih da sam izučavao anatomiju , patalogiju i morfologiju u njihovim diverzitetima i namah mi bi lakše.

    Rijetko kad sam obraćao pozornost na ” braću ” koja su se otuđila od Užeta Istine.

    Ipak na moju sreću iskreno i s ljubavlju , u časti i česti , preferiram onaj drugi dio Istine . moje sestrice , moje zvjezdice , anđele nebeske …

    I uvijek ih milujem čežnjom i sjetom : Ja ljublju vas, navsegda !

    Ali neizostavno mi zastane dah kad se ” susretnem ” sa tvojim , uvijek , biljurnim penđerima , bez obzira na boju filtera. Tu osim suza radosnica koje nikad ne slaze a rose nutrinu u kojoj dobrota i milost snove svoje polažu, ništa ne pomaže.

  5. Otvori komentare da prokomentarise za SveVisnju Istinu, uplatit cu ti 20 eura 😜

  6. hajrobleki

    Dobar veće raro

    Mnijemo dan je bio lijep. Nećemo žuriti pa reći krasan, jer sve je relativno. Nekom svjetlo , nekom tama . Ima jedan samo ljepotu viđa i jubi. A jopet , ponekad mu se zgudumi i čini mu se da su sante leda zarobile krajolik . Ipak , život mu zbori da ispod zindana prelijepa duga sa zvjezdama bolero pleše.

    I u pravu si ; samo jedna je Istina . A ko u Istini ne vidi Ljubav , Dobrotu i Milost taj živi u nekom lažnom svijetu kraj'obraza u kojem je sve opsjena. ,

    Sretno Meštrice i čuvaj se , dobro je uvijek prva meta na obzorju zla.

Komentariši