Tajno pismo NKTB-u; rašomon

Ja znam da ti znaš da smo samo ljudi i griješimo pa mi nećeš zamjeriti moju paranoju, helem odbacila sam mogućnost da tvojim blogom administrira bilo ko drugi doli ti, glavom i bradom (za bradu nisam sigurna). Isto tako ja ne znam ko je bio tajni gost, a ako govoriš istinu, ni ti ne znaš, ali pošto ne moremo znati ko je bio, jer onaj koji je bio, baš će reć da je on / ona, neće, beli. Haj’ da promijenimo igricu i zajedničkim snagama odgonetnemo ko je misteriozni gost. Možda sam i ja, možda si i ti, a možda je i neko treći ili čitava grupa, polazeći od onoga što znamo ili mislimo da znamo o gostu na osnovu njegovog tajno-javnog predstavljanja.

Jesi li za?

by

Upravljam slobodnim neupravnim govorom

Comments (13)

  1. hehe, trebala si napomenuti u naslovu da ostali blogeri ovo pismo ne citaju, zaboravit ce to neko pa ce neko i procitati :D… Ma ok, nema problema, razumno je posumnjati sve i nije bez smisla pomisliti da sam to ja. Zaista moze se na svakoga posumnjati i donositi nekakve slabe dokaze. Najbolja opcija je ne razmisljati o stvarima koje ne mozemo rijesiti. Ja cu samo reci da ja to nisam nikada bio i da zaista nisam osjetio potrebu nikada da nekome nesto ruzno kazem kao gost. Ja jesam vise puta pomislio da nekome nesto ruzno kazem kao NKTB, ali sam odustajao u vecini slucajeva 😀
    Za igricu jesam, ali ne mogu ja to kontati ko je i ko nije. Mens cini da sam nekada u shali napisao i post analizirajuci ko bi to mogao biti. A sad mi to pisati vise i netreba jer ga i nema, a i nesto mi nije bas zgodno to raditi. Tako da igrica ok, ali istrazivati ko je taj bloger to nisam za.

  2. Ma neće oni čitati, imaju pametnija posla radnim danima. Ma jes razumno posumnjati, ali nije razumno bilo baš eto na tebe da posumnjam od svih blogera kad ti nisi takav. A, opet, kažem, možda ovo pišem samo da skrenem pažnju sa sebe i tebe optužim? Koji je bio zaključak iz tvog posta, šta misliš jesam li ja taj gost?

    • Ja sam gore naglasio da je to bio šaljivi post, zezao sam se, pisao onako da se malo zabavimo i uopste ni bogde nije bio ozbiljan post nekakve analize. A ovo zadnje sto sam komentarisao na tvoj komentar kad sam rekao da si to mozda ti, to sam rekao kako bi razumjela da dokazati da nisi ti ta osoba uopste nije lahko. Ja nemam blage veze ko je to, sumnjam da si ti ali zaista to ne mogu dokazati niti pomisliti jednu ili drugu stranu. Ja o tome gostu nikada ne razmisljam,

  3. Neobicni inasanu…iskustvo nepogresivo kazuje:ko sa sejtanima tikve sadi Sejtan ce mu ih o glavu razbijati.
    Davno sam pisao sljedece nukan sa ovom naseobinom koja se imenuje blogger.ba.Sretaali me i presretali razni Nedim-i zvrkovi vasione-trajvani sa svojim nagonima za sex … kao sto sam grlio ,i bio grljen ,mnogim njeznostima koju nosi zena i pjeva ih kao Svevisnji notu ljubavi.
    Uvalom i jednim pogledom
    …kada se covjek nadje jednom uvalom,bez ulazenja u trag po dolasku u uvalu,on…covjek uvale,spruda,kutka oivicenog prirodnim ili ljudskim,otoka sa svojom sehaerom mislenog i duhovnog…to on biva,neminovno zakovan sa vidljivim pojmovima uzivajuci ili ne uzivajuci percepcijom vidjenog, i snatrenjem(onaj tko je istom vican) o vidjenju zeljenog i mislima dokucivog(h.d)

    Covjek nestaje ili postaje ono sto je okolina.Treceg puta nema.

  4. Okno, pa gore ti pise da je ovo tajno pismo, a ti citas tudje tajne. Valjal to tako ? 🙂
    Eto vidis Raro da si trebala napisati da ostali blogeri ne citaju 🙂
    Sto se tice misterioznog gosta Raro, taj je mozda i umro davno, evo vise se ne javlja i vise nemamo onih tragova kako da tragamo za njim. Dakle case closed ! Ja sam te nekoliko puta nudio da nastavimo igricu al ti ni jednom da odgovoris da hoces, dakle ne zelis. Ako ne zelis ok, ja te ne tjeram….

    p.s.
    zasto ne iskljucis ovo tvoje potvrdzivanje komentara prije nego se objavi ? U tebe izgleda sve zivo je nepotrebna komplikacija 😀

  5. Dje nestade Raro ? Zar nemas nista podijeliti sa nama ?

    • Istek'o godišnji, isteklo bolovanje, istek'o skoro i vikend i sad me više nejma prije idućeg – nešto od to troje – a i to bila javljanja iz trole, tramvaja i, ono jednom, čak i sa pješaškog 😁 al’ sve ću nadoknaditi i pročitati, obećavam!

Komentariši