Filozofija konformizma

U se

Doručkovala četiri sata fizičkog posla, dakle, pola radnog vremena. U toku dana popila dvije halke, jedenu onlajn, drugu uživo. Obje zdrave, jedna slatka, druga malo s primjesama teže definiranih okusa, složenija po nutritivnoj vrijednosti. Užina – odlazak na simulirani podsjetnik Dar es-salāma. Ručak: ne sjećam se, iako je to trebao biti glavni obrok: odvijalo se s nogu u prolazu blizu vlastite kuće kroz igru s mačkama. Večera – kasna vožnja tramvajem sa omiljenom psihološkinjom.

Na se

E ovo je malo teže objasniti. Za ručak smo na halki uživo konzumirali savjete. Koji je savjet u životu najbolji koji ste dobili? Od koga? Preduslovi za njegovo prihvatanje. Sad ide vježba: probaj osobi dati savjet tako da ne zvuči kao kritika. Ok. Vozimo se tramvajem i psihološkinja zagleda moju čipkastu tuniku. Počinje sa “Lijepa ti je ta tunika, ali…” Saglasna, nije ni izgovorila do kraja “… nije baš za nosanje vani”, uhvatim se za glavu: ostao mi mantil na halki!

Poda se

Stamen background je sve što je potrebno da se nesuvisloj priči udari kvalitetan temelj za nadogradnju. Uostalom, small talk je umjetnost.

rara
Nako žutilo na dnu ekrana

Komentariši