Deseti dan

ne mogu maknut, sve zbogradizarad ukliještenog živca. Zadnji put ovako odmorila prije 12 godina. Dobih poziv da besplatno ispričam šta me boli. Inače košta dijeljenje emocija. Vrhunac empatije: kako zaraditi od tuđe boli. Ja imam tu čast da ispričam besplatno. Onda nazvala jedna što je v. Razumije i da ne ispričam, ali njoj vazda sve ispričam na kraju. Ne dovite za mene da ozdravim barem još dva dana jerbo mi muka od prethodne poslovne ideje. Ali joj ne ispričah do kraja od čega mi je muka. Razumjelo me i nasmijalo. Ako nekoga volite, recite mu. J.v.F. Nema potrebe. A i strah me da ne pokvarim šta. Skuhala mami kafu. Zamislila se. Popila joj kafu u neznanju. Niko mi ništa ne zamjera, polupokretnim se sve oprašta. Da mi je još samo dva dana da ne mogu maknuti i da me boli, dobro mi ‘vako.

rara
Nako žutilo na dnu ekrana

4 komentara

 1. eh , Malena , malena

  “Svi junaci nikom ponikoše”
  (u mahalskom prevodu : neuki uvijek ostaku neznalice )

  Zar se grandboomer mora izvući iz ugodne ‘ladovine i dubokog zaborava
  i od srca zaželjeti brz oporovak od jedne vrlo neugodne i bolne boljke?

  Šta ćeš mila djevojčice, pučanstvo , oliti prosti puk je zaboravan ili empatično nepismen i ne zna osnovni red ?

  Ništa ne brini , Bog je milostiv , podariće ti ne dva , nego hejbet dana ugodnog izbivanja po tvojoj želji i sačuvaće te od zla.

  Sretno raro

  Dodatak

  Jedna prelijpa armenska pjesma koja plemenitošću i bojom glasa podsjeća na tebe.

  https://youtu.be/q_ZF0iA019U

  1. Počinjem isto vjerovati da uopće nije u pitanju fizička stvar nego stres. Otkliještili su se onog momenta kad sam, umjesto panike kako ću završiti sve obaveze, skontala da ne mogu maknuti i da nije stvar volje i odustala od sekiranja što ne mogu tako da, ipak, jeste fizički. Malo sam kontradiktorna a i psihosomatika mi je zamršeno područje. Uglavnom, prestala samu sebe ubjeđivati da mi je ovo što ne mogu maknut “na nervnoj bazi” i zalegla u skladu sa signalima tijela. I imam fore do sutra, sutra opet uprežem metafizičke snage dok mi organizam totalno ne odustane od mene 😅

Komentariši